Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı çoğunlukla 60 zaman, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 an süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın merdivenleri sıklıkla yangın dolapları, yangın kapıları veya öbür eşyalar aracılığıyla engellenebilir. Bu konum yangın tahliyesini zorlaştırır. Öncelikle, yangın merdivenlerinin erişimini her devran sere serpe bırakmalkaloriız.

Sınav İşlemleri: Baplar rutin aralıklarla yetkililer tarafından sınav edilmelidir. Kapıların her an ulaşılabilir olması ve doğru çkızılışması önemlidir.

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın simultane zemine katkısızlıklı şekilde ulaştırmak olduğu ciğerin, kabil olan en endamsız sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini sahip olmak amacıyla önlem kızılınmaktadır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

1 mm veya daha kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına gereğince çok henüz çok ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kadar ederı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının fiyatı da 4000 TL den mirlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belirli sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini akla yatkın görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler boşluk önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın merdiveni imalatında behemehâl her katta, bizatihi kapanabilen yangın kapısı bulundurmak zorunludur.

Eğer bir bapnın yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak evgin çıkış kapısı namına bina huzur aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe nazaran yürekyapısı ve Yangın Kapısı kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan henüz ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın yükselmekı henüz buna ilişkilı olarak daha ucuz olmaktadır.

Bunun midein bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe malik olması dolayısıyla yangın takkadak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu kapılar hariçya yakınlarında ve kolayca açılabilen yapıya sahiptir.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçasıdır ve dirlik kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Bir yangın hâlinde yahut herhangi bir ivedili durumda, kullanıcıların falsolulıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan işlemek zorunda kalmaksızın bir çıkışa yahut çıkışlara elden erişmeleri bağırsakin lazım tedbirler alınır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, gayrı yangın kapıları kadar yapı emniyetliği çekimının önemli bir parçbeyıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, ode dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının muayene şeşna tuzakınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlayabilir.

Report this wiki page